• Domov
 • / Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov

POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za uporabnike ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.
Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.pohistvotakoj.si (v nadaljevanju: uporabnik) in posluje z družbo POHIŠTVO TAKOJ, trgovina in storitve, d.o.o., Ljubljana, Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana- Šentvid (v nadaljevanju: POHIŠTVO TAKOJ). 
Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

I. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V družbi  POHIŠTVO TAKOJ spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1), pravili o varstvu osebnih podatkov in internimi akti našega podjetja.
Za potrebe poslovanja naše spletne strani www.pohistvotakoj.si in družbe POHIŠTVO TAKOJ  zbira naslednje uporabnikove podatke:

Podatke o vaši identiteti:
-    ime in priimek, 
-    naslov in kraj bivanja,
-    naslov elektronske pošte 
-    kontaktno telefonsko številko,
-    podatke o finančnih transakcijah in podatke o vašem računu (kot so podatki o vašem plačilu ali kartici, podatke o vaših nakupih, naročilih, vračilih, itd.), 
-    ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.pohistvotakoj.si.

Odvisno od načina, na katerega poteka vaša interakcija z nami na naši platformi, tj. glede na storitev, tj. glede na storitve, izdelke ali funkcije, ki jih želite uporabljati, bomo vaše osebne podatke obdelali za naslednje namene:

NAMEN     funkcija 
Za razvoj, obdelavo in izvajanje pogodbe o nakupu ali storitvi, v katero ste stopili z nami na platformi   Ta namen vključuje obdelavo vaših podatkov, predvsem:
-    za obvestila o posodobitvah ali informativna obvestila, povezana s funkcijami, izdelki ali storitvami iz pogodbe, vključno z anketami o kakovosti ter o možnostih za ugotavljanje stopnje zadovoljstva strank z opravljeno storitvijo; 
-    za obdelavo plačila izdelkov, ki jih kupite, ne glede na uporabljeni postopek plačila;
-    za izvedbo ustreznih ukrepov za nadzor in preprečevanje morebitnih goljufij v vašo ali našo škodo med postopkom nakupa. Če menimo, da bi transakcija lahko bila goljufiva, lahko v takšni obdelavi transakcijo blokiramo;
-    za obdelavo morebitnih vračil, potem ko ste kupili in oddali zahtevek za informacije o razpoložljivosti izdelkov, rezervacijo izdelkov prek platforme ali za nudenje storitev, povezanih s funkcijo osebnega prilagajanja, odvisno od občasne razpoložljivosti te možnosti; 
-    za potrebe izdajanja računov in omogočanje    dostopa do vstopnic in računov za nakupe, ki ste jih izvedli prek platforme;
-    za zagotavljanje tega, da lahko uporabljate druge razpoložljive funkcije ali storitve, kot so nakup, upravljanje in uporaba darilne kartice ali darilnega kupona ter za omogočanje dostopa in uporabe omrežja Wi-Fi, ki je našim strankam na voljo v fizičnih prodajalnah.
Za izpolnitev zahtevkov ali vlog, ki jih pošljete službi podpore strankam Obdelujemo samo osebne podatke, ki so nujno potrebni za upravljanje ali razreševanje vašega zahtevka ali vloge.
   


Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko https://www.pohistvotakoj.si/ index.php med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku  https://www.pohistvotakoj.si/ index.php shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.
Upravitelj POHIŠTVO TAKOJ lahko podatke v anonimizirani obliki uporabi za namene statističnih analiz. POHIŠTVO TAKOJ podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Podatki, ki jih zbira in obdeluj www.pohistvotakoj.si bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja POHIŠTVO TAKOJ. 

Pravice posameznika 

Vsak, ki je posredoval podatke svoje osebne podatke, jih je upravljavec podatkov, t.j. družba POHIŠTVO TAKOJ  dolžna hraniti kot zaupne. Svoje pravice lahko uveljavljate brezplačno, tako, da svojo zahtevo naslovite na naslov Plemljeva ulica 2 1210 Ljubljana Šentvid ter nas obvestite o razlogi za zavoj zahteve in pravici, ki jo želite uveljaviti. 

Glede na namen zbiranja ali zakonsko podlago, ki jo uporabljamo pri obdelavi vaših podatkov, imate naslednje pravice: 

• Pravico imate, da zahtevate dostop do podatkov, ki so nam na voljo o vas. Če ste registrirani uporabnik platforme pomnite, da si lahko te informacije ogledate v ustreznem razdelku svojih osebnih podatkov.
 • Pravico imate, da zahtevate popravek podatkov, ki so nam na voljo o vas. Če ste registrirani uporabnik platforme pomnite, da lahko do zadevnega razdelka z osebnimi podatki kadarkoli dostopate in jih spremenite ali posodobite. V vsakem primeru upoštevajte, da s tem, ko nam aktivno omogočite dostop do svojih osebnih podatkov v katerem koli postopku, zagotavljate, da so ti resnični in točni ter se zavezujete, da nas boste obvestili o vsakršnih spremembah. Uporabnik je sam odgovoren za vsakršno izgubo ali škodo na platformi ali osebi, odgovorni za platformo, ali kateri koli tretji osebi, če v registracijskih obrazcih navede napačne, netočne ali nepopolne podatke. Pomnite, da nam v splošnem smete posredovati samo svoje lastne podatke in ne podatkov tretjih oseb, razen v obsegu, kot je to sicer dovoljeno v tem Pravilniku o zasebnosti in piškotkih. 
• Pravico imate, da zahtevate izbris svojih osebnih podatkov v obsegu, v katerim niso nujno potrebni za namen, za katerega jih obdelujemo, kot smo pojasnili zgoraj, ali ko nimamo več zakonite podlage za njihovo obdelavo. 
• Pravico imate, da zahtevate preklic ali omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, kar vključuje to, da lahko v nekaterih primerih zahtevate od nas, da začasno prekinemo z obdelavo podatkov ali da jih hranimo dlje, kot je potrebno, za primer, da bi jih spet potrebovali. Če ste nam dali svoje soglasje za obdelavo vaših podatkov v kakršen koli namen, imate tudi pravico, da takšno soglasje kadarkoli umaknete. Nekaj načinov, na katere lahko umaknete svoje soglasje, je pojasnjenih v razdelku pravice uporabnikov o namenih obdelave vaših podatkov. Če imamo zakonito podlago za obdelavo vaših podatkov zaradi vašega soglasja ali če z vami vstopimo v pogodbo,  boste imeli tudi pravico zahtevati prenosljivost vaših osebnih podatkov. To pomeni, da imate pravico prejeti osebne podatke, dostop do katerih ste nam omogočili, v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki, da jih boste lahko drugi osebi posredovali neposredno brez ovir z naše strani. Če obdelovanje vaših podatkov temelji na našem zakonitem interesu, velja tudi, da imate pravico do ugovora na obdelavo vaših podatkov.
Če ste  dali svoje soglasje za obdelavo vaših podatkov v kakršen koli namen, imate tudi pravico, da takšno soglasje kadarkoli umaknete, kot je pojasnjeno v tem dokumentu.
 Če imamo zakonito podlago za obdelavo vaših podatkov zaradi vašega soglasja ali če z vami vstopimo v pogodbo, , boste imeli tudi pravico zahtevati prenosljivost vaših osebnih podatkov. To pomeni, da imate pravico prejeti osebne podatke, dostop do katerih ste nam omogočili, v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki, da jih boste lahko drugi osebi posredovali neposredno brez ovir z naše strani. Če obdelovanje vaših podatkov temelji na našem zakonitem interesu, velja tudi, da imate pravico do ugovora na obdelavo vaših podatkov.
Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

 

II. POLITIKA PIŠKOTKOV

POMEN PIŠKOTKOV 

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.
Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.
Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.
Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):
Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

ZAHTEVANI PIŠKOTKI 

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

 VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO IN NAMEN:

 • IME PIŠKOTKA: PHPSESSID
 • OPIS: Piškotek za uporabniško sejo
 • STORITEV: Spletna stran
 • DOBA HRANJENJA: Seja
 • IME PIŠKOTKA: cmscart
 • OPIS: Piškotek za nakupovalno košarico
 • STORITEV: Spletna stran
 • DOBA HRANJENJA: Seja
 • IME PIŠKOTKA: MCT_CookieInfo
 • OPIS: Sprejem ustvarjanja piškotkov s strani obiskovalca strani
 • STORITEV: Spletna stran
 • DOBA HRANJENJA: 1 leto
 • IME PIŠKOTKA: _ga
 • OPIS: Statistika ogledov spletne strani
 • STORITEV: Google Analytics
 • DOBA HRANJENJA: 2 leti
 • IME PIŠKOTKA: google.com
 • OPIS: Google naloži 3 piškotke ob prikazovanju google zemljevida
 • STORITEV: Google
 • DOBA HRANJENJA: 2 leti


V piškotkih, ki jih uporabljamo, ne shranjujemo občutljivih osebnih informacij, kot so vaš naslov, vaše geslo, podatki o vaši kreditni ali debetni kartici itd.

UPORABA INFORMACIJ V PIŠKOTKIH 

Informacije, shranjene v piškotkih z naše spletne strani, uporabljamo izključno mi, razen tistih, ki so opredeljene spodaj kot „piškotki tretjih oseb“, ki jih uporabljajo in upravljajo zunanji subjekti za zagotavljanje storitev, ki jih naročimo, da bi izboljšali svoje storitve in izkušnje uporabnikov med brskanjem na naši spletni strani. Glavne storitve, za katero se uporabljajo ti „piškotki tretjih oseb“, so izvajanje statistike o dostopu in zagotavljanje plačilnih transakcij, ki se izvršujejo. 

IZOGNITEV SE UPORABI PIŠKOTKOV 

Če bi se raje izognili uporabi piškotkov na tej spletni strani ob upoštevanju zgoraj opisanih omejitev, morate najprej onemogočiti uporabo piškotkov v svojem brskalniku, nato pa izbrisati piškotke, shranjene v vašem brskalniku in povezane s to spletno stranjo. To možnost lahko uporabite kadar koli za preprečevanje uporabe piškotkov. 

PREPREČITEV ALI ONEMOGOČANJE UPORABE PIŠKOTKOV 

Piškotke s te spletne strani lahko kadar koli omejite, blokirate ali izbrišete tako, da spremenite konfiguracijo svojega brskalnika z upoštevanjem spodaj navedenih korakov. Medtem ko so nastavitve različne za vsak brskalnik, je piškotke mogoče normalno konfigurirati v meniju „priljubljene“ ali „orodja“. Za nadaljnje podrobnosti o konfiguriranju piškotkov v vašem brskalniku glej meni „pomoč“ v samem brskalniku.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV 

Vse bodoče spremembe naše politike zasebnosti bomo objavili na tej podstrani. Prosimo, da za kakršnekoli posodobitve ali spremembe redno preverjate našo politiko zasebnosti in piškotkov.

Ljubljana, dne 2.4.2020
POHIŠTVO TAKOJ d.o.o.

Copyright © 2019 - 2024 Pohištvo takoj d.o.o., Vse pravice pridržane.